به گزارش خبرنگار مهر، افزون بر هشت میلیون زائر نوروز امسال به پایتخت معنوی ایران سفر کردند، این افراد علاوه بر فیض زیارت مضجع شریف امام هشتم شیعیان، در لحظات فراغت خود جلوه های زیبایی را در شهر مشاهده کردند.
ولی با توجه به موقعیتی که در آینده برای صنعت گردشگری، مشهد در نظر گرفته شده به نظر می رسد مدیران این کلان شهر مذهبی باید به فکر نمادی برای این شهر باشند که مشتاقان حضرت رضا(ع) همیشه آن را به خاطر داشته باشند.
در مشهد طی سال های اخیر کوشش زیادی برای زیباسازی انجام می شود و سرمایه گذاری سنگینی نیز برای عملیاتی کردن ایده هنرمندان صورت می پذیرد.
شهرداری مشهد برای نهادینه کردن، اقدام پسندیده تغییر چهره شهر، اقدام به تاسیس اداره هنری کرده و متولی نیز برای آن گمارده است تا هر سال اندیشه های نو هنرمندان وطنی و ره آوردهای مناسب بازدید های خارجی در گذرگاه ها و میادین مشهد نصب شود.
اتلاف سرمایه
هر نگاه منطقی باور دارد که شهرداری برای زیبا شدن مشهد تلاش می کند، صدها میلیون تومان اعتبار برای شکل دهی به انواع ابزارهای دارای جاذبه بصری کاری نیست که بتوان آن را انکار کرد، اما واقعیت آن است که این حس مطلوب را می شود با اقدامی عمیق، ماندگارتر کرد.
حمید رضا لطیف نژاد کارشناسی مسائل شهری می گوید: توجه به جاذبه های بصری از مهمترین مولفه ها برای افزایش روزهای اقامت مسافران است.
وی می افزاید: در هر جای دنیا به این مقوله توجه و برای هر چه بهتر شده سیمای محله های قدیمی و نقاط پر رفت و آمد هزینه می شود، اما باید توجه داشت در این عرصه، اتلاف سرمایه صورت نگیرد.
وی تاکید می کند: در مشهد آثار سال گذشته جمع آوری و آثار تازه تری نصب شده است، نگاه به کالاهای یک بار مصرف در شهری که در آمدش به سختی فراهم می شود، کار درستی نیست، باید با استفاده از صاحب نظران کار های اساسی کرد.
لطیف نژاد با اشاره به سردرگمی موجود در شهرداری در خصوص تقدم میدان یا چهارراه می گوید: شواهد تایید می کند که کار تخریب میدان ها متوقف و یا حداقل با مدیریت از شتاب به آن کاسته شده است.
شهرداری در سالهای اخیر با اقدام خود زمینه حذف نام میدان قدیمی تقی آباد را از خاطره های مردمی زدود و این کار خوبی نبود، به گفته این کارشناس مانند اقدامی که در میدان قدیمی ملک آباد "فلسطین" انجام شده است، می توان از اتلاف سرمایه جلوگیری کرد.
فاطمه طیبی کارشناس اجتماعی نیز رویکرد شهرداری در خصوص بهبود چهره شهر را مناسب و استفاده از ابزارهای بی دوام آن را نامناسب می داند و می گوید: در همه میادین و بلوارهای شهر المان هایی نصب شده، این المان ها برگرفته از ساده ترین امکانات در دسترس مثل دوچرخه و توپ و یا طرح های ابتکاری دیگر بود، در حالی که باید هر المان یا نماد شهری دارای پیام ویژه ای باشد و رهگذاران را به تفکر وا دارد.
به گفته طیبی شهرداری باید رفتارعمیق تری را دستور کار قرار دهد و برای شهری که قرار است پذیرای سالانه ده ها میلیون ایرانگرد و جهانگرد از اقصی نقاط ایران و جهان باشد، فکری اساسی کند.
دروازه زیارت
رئیس جمهور برای مشهد جایگاه ویژه ای تعریف و برای تامین اعتبارات مورد نیاز این شهر مهم و زیارتی قول مساعد داده است.
در سال های اخیر دهها میلیارد تومان بابت توسعه زیر ساخت های پایتخت معنوی ایران بودجه ملی تخصیص و در اختیار قرار گرفته است، به نظر می رسد از این اعتبارات باید برای ساخت یک نماد زیبا، ماندگار، پر مفهوم، استوار و مقاوم در ورودی شهر هزینه کرد.
اگر عصاره ای از پیام زیارت و قدمت شهر و جایگاه خراسان رضوی به عنوان یکی از مهدهای تمدن در این نماد مورد توجه قرار گیرد، می تواند در ذهنیت مسافران این شهر جاودانه شود، این ایده را دو سال پیش شهرداری مشهد مطرح کرد اما هنوز هیچ اقدامی انجام نشده است.
...........................
گزارش: محمد ابراهیمی
نظر شما